Vespa 125 PX

Bij ons geen Chinese of andere namaak, wij willen de traditie "oldstyle" koerier hoog houden. Het is voor deze eenvoudige reden dat wij enkel de echte Vespa 125 PX gebruiken, historisch en wereldwijd gekend...

Een mythe die sinds 1946 duurt, het jaar waar Corradino van Ascanio dit kleine eenvoudige utilitaire voertuig ontwierp en populair werd in het naoorlogse Italië, waar grote behoefte aan eenvoudige transportmiddelen bestond.

Zijn succes is hoofdzakelijk te wijten aan zijn fundamentele kenmerken die sindsdien niet veranderd zijn .Een kenmerk van een scooter is dat de voeten tijdens het rijden naast elkaar tussen de stuurinrichting en de zitplaats worden geplaatst. Dit is mogelijk doordat bij de scooters de motor, versnellingsbak en aandrijving vast verbonden zijn met de achteras. De motor is dus niet vast in het frame geplaatst, zoals bij conventionele motorfietsen wel het geval is. Dit betekent dat bij scooters de motor en aandrijving meeveren met het achterwiel. Een belangrijk voordeel van de lage plaatsing van motor en aandrijving is dat het zwaartepunt van een scooter laag ligt ( lager dan bij brommers en motoren), wat de stabiliteit en wegligging ten goede komt.

Achtenvijftig jaar nadien , vindt men dezelfde kenmerken op de Vespa 125 PX terug , mits enkele veranderingen zoals de katalysator, een schijfrem vooraan en een elektrische starter.

Men kan niet zeggen dat hij troeven mist tegenover moderne scooters: zijn hanteerbaarheid is voortreffelijk, zijn verbruik zeer laag (3 l voor 100 km), de rijpositie heel natuurlijk en zijn praktische aspecten nog altijd innemend.

Uittreksel van een artikel van Francesco Scuderi - Motomag - 29/07/2005 http://www.motomag.com/Piaggio-Vespa-PX-125.html


Harley Davidson Sportser Iron

Wij kunnen eveneens u een "service palace" met de Harley Davidson Iron aanbieden.
De Iron 883™ is de antichroom motorfiets - van voor tot achter is de motor uitgerust in het zwart met een uitdagende attitude die de pure essentie van het rijden omvat. Zwart gepoedercoat 883cc motorblok met zwart afgewerkte rocker covers. Zwarte korte spatborden laten veel rubber zien. Door de zwarte voorvork met vorkrubbers ontstaat een old-school look. Een zwart oliereservoir, riemcover en drag-stuur en zwarte gietaluminium wielen. Niet meer –niet minder.

Supplement van 24 € TVAC of 3 "Delivery Tickets" en alleen op reservering per e-mail of telefonisch (0495 55 94 60) de dag voordien.